Lielākie skābbarības zudumi nav uzreiz pamanāmi
Pat ražojot, glabājot un izbarojot skābbarību ideālos apstākļos, zudumi uz lauka un skābbarības glabātuvēs sasniedz ap 15 % no nopļautās masas
Savukārt nelabvēlīgos skābbarības ražošanas, glabāšanas un izbarošanas apstākļos skābbarības zudumi var sasniegt pat 65 % no nopļautās masas
Vēsturiski skābbarības zudumos pieņemts ieskaitīt tikai acīmredzami bojātu, pelējušu vai sapuvušu skābbarību. Tas, iespējams, saistīts ar agrāk nepieejamu zināšanu un tehnoloģiju trūkumu
Mūsdienās pieejamās tehnoloģijas un zināšanas ļauj skābbarību saražot, uzglabāt un izbarot ar minimāliem zaudējumiem
Katrs zaudētais skābbarības zuduma procents izmaksā ļoti dārgi un par to ir vērts cīnīties
Acīmredzami skābbarības bojājumi un zudumi satopami ar vien retāk un parasti tie ir saistīti ar nelabvēlīgiem novākšanas apstākļiem, gaisa un ūdens iekļūšanu skābbarības tvertnēs vai pārāk lēnu skābbarības izbarošas ātrumu
Neredzamos skābbarības kvalitātes un kvantitātes zudumus rada nevēlamie mikroorganismi, kad to vairošanās un barošanās netiek pārtraukta un turpinās skābbarības ieskābēšanas, glabāšanas un izbarošanas laikā
Nevēlamo un zudumus radošo mikroorganismu vairošanās skābbarības ieskābšanas un glabāšanas laikā var turpināties tikai tad ja:
- skābbarībai glabāšanas tvertnē piekļūst gaiss
- ieskābšana nenotiek pietiekoši ātri un skābbarība neieskābst līdz vēlamajam skābumam
Gaisa iekļūšanu skābbarības tvertnē pilnībā var novērst izmantojot augstas kvalitātes skābbarības skābekļa barjeras plēves, piemēram Oasis
Panākt maksimāli kvalitatīvu un ātru ieskābšanu, kā arī novērst barības bojāšanos izbarošanas laikā var tikai izmantojot atbilstošiem ieskābšanas un izbarošanas apstākļiem piemērotus skābbarības ieraugus vai ķīmiskos konservantus