Xtrasil Protect
Ķīmiskais konservants
Apraksts:
Palīdz ieskābt zāles skābbarībai, kad laika apstākļi nelutina!
Uzlabo, padziļina, paātrina ieskābējamās zāles masas ieskābšanu.
Novērš sviestskābes veidošanos, pelēšanu un karšanu. Nosargā lopbarības kvalitāti, kad citi to nespēj!
Iepakojums: 1000 l vai 215 l
Produkta priekšrocības:
nebojā barības garšu
neizraisa ieskābējamās masas sulošanos
nav jāgatavo darba šķīdums
produkts ir gatavs lietošanai
produkts nebojā tehniku
nav bīstams cilvēkiem
efektīvs salīdzinoši mazās devās
nav nepieciešams speciāls konservantu aplikators, dozators
Jūsu ieguvumi:
lieliska skābbarības garša un smarža
augsta skābbarības apēdamība un sagremojamība
būtiski zemāki skābbarības sausnas, enerģijas, proteīna u.c. zaudējumi
novērsta raugu un pelējumu vairošanās un attīstība skābbarībā
Ar Xtrasil Protect konservējamā lopbarība:
- zāles skābbarība
- graudaugu skābbarība
Jālieto, kad ir apgrūtināti lopbarības ieskābēšanas apstākļi un vienlaicīgi pastāv arī augsts skābbarības karšanas, pelēšanas, bojāšanās risks:
- kad bioloģisko ieraugu darbība un dabiska ieskābšana ir apgrūtināta
- kad ieskābējamās zāles sausna ir zema (ap 15-30 %)
- kad skābbarības ražošana notiek nelabvēlīgos laika apstākļos (lietains laiks)
- kad ieskābējamais materiāls ir piesārņots ar augsni, atmirušām vai bojāties sākušām augu daļām, kūtsmēsliem u.c.)
- kad zāles vāls uz lauka ir stāvējis vairāk nekā vienu dienu un ir risks, ka tajā jau savairojušās baktērijas un sākusies zāles bojāšanās
- kad skābbarības tvertne tiek pildīta vairākas dienas un ieskābējamā masa ir pakļauta gaisa un nokrišņu ietekmei
- kad ieskābējamajā masā ir zema cukuru koncentrācija
- kad ieskābējamajā zāles masā ir daudz proteīna un minerālvielu (kādēļ ieskābšanai nepieciešams vairāk pienskābes)
- ja saražotas skābbarības analīzēs regulāri parādās sviestskābe
- ja skābbarība parasti nepatīkami ož un ir aizdomas, ka labai fermentācijai traucējuši nevēlami mikroorganismi
- kad ieskābējamā materiāla sausna ir pārāk augsta, lai varētu notikt laba un pareiza tā ieskābšana
- kad barības līdzekļos ir augsts cukuru vai cietes saturs
- kad konservējamajā materiālā savairojušās baktērijas, raugi un pelējuma sēnes
- kad ir pārāk lēns lopbarības izbarošanas ātrums
- ja lopbarība parasti pelē, karst, bojājas glabāšanas laikā, pēc tvertnes atvēršanas vai uz barības galda